sâmbătă, 6 februarie 2016

Câteva precizãri


Blogul FOTO-IDEEA
Blogul FOTO-IDEEA

  • Blog-ul FOTO-IDEEA nu are pretentia sã educe pe nimeni ci doar sã provoace si sã transmitã idei personale. Voi aminti aici despre proiectele mele proprii, ratate si/sau reusite, dar si o sumedenie de alte proiecte pe care le gãsiti online pe diverse blog-uri si website-uri specializate. Aportul meu la aceastã a doua categorie de idei constã, eventual, în faptul cã le-am tradus si adus în fata cititorilor blogului, fie ei fotografi sau nu;
  • In cadrul postãrilor veti regãsi uneori detalii sau date legate, într-un fel sau altul, de  apartenenta mea la Clubul Fotografilor din Iasi. Unele din ideile prezentate aici le-am preluat si dezvoltat ca urmare a contactului meu cu oameni extraordinari, colegii mei de club, cu fotografiile si foto-experientele lor personale sau colective în care am fost, uneori, implicat si eu;
  • Cele mai multe "experimente", pe care vi le propun, sunt realizate de mine în "laboratorul personal" de acasã (zeci de încercãri si, poate, sute de fotografii - !)
  • As vrea sa amintesc aici despre un om deosebit, pe care îl apreciez foarte mult din punct de vedere al fotografiei si calitãtii sale umane. Este cel care "a marcat" un punct de cotiturã în "evolutia" mea fotograficã si m-a învãtat sa privesc fotografia cu alti ochi. Am fost colegi de liceu in anii '70 dar soarta a facut sa ne cunoastem doar acum câtiva ani.  Este vorba de Dan Mititelu, "profesorul de fotografie", cel care de ani buni sustine la Casa de Culturã "Mihai Ursachi" a Municipiului Iasi, cursul "O initiere în fotografie" pe care l-au fecventat multe sute, poar chiar mii de pasionati ai fotografiei din orasul Iasi. Voi prelua si relua, uneori, idei pe care le-am auzit de la el sau pe care le-am citit pe pagina sa personalã. 
  • Acest blog nu se vrea o cronicã a evenimentelor fotografice din Iasi sau din altã parte, dar va face trimitere la diverse evenimente fotografice, în masura în care ele vor avea legaturã cu scopul propus, acela de a oferi materiale pentru actiunile foto-creative ale cititorului si idei pentru viitoare proiecte fotografice. 
  •  Nu mi-am propus sã ofer lectii sau sugestii privind tehnica fotograficã, setãri speciale sau clasice. Mai am multe de învãtat si eu. Existã însã numerosi specialisti si numeroase bloguri si site-uri dedicate acestor lucruri. Daca o voi face totusi, o voi face tangential si numai daca este neaparãt necesar. Pe cei care doresc sã se perfectioneze îi încurajez sã urmeze cursuri de fotografie dedicate, iar pe cei din zona orasului Iasi, sã se înscrie la prelegerile lui Dan Mititelu, despre care am amintit mai sus.
  •   Inevitabil, unele din postãrile acestui blog vor fi legate sau vor aminti de municipiul Iasi - România, orasul meu natal.   

Iasi - Palatul Culturii - blog FOTO-IDEEA
Iasi - Palatul Culturii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.