joi, 11 februarie 2016

Proiecte pentru zile urâte


blog FOTO-IDEEAInitial m-am gândit sã prezint în aceastã postare câteva foto-proiecte pe care le poti realiza pe perioada iernii, dar cum în ultimii ani iarna "clasicã" si-a schimbat obiceiurile, vine mai rar si  nu stã mult, iar "noul tip " de iarnã este schimbãtor si mofturos, cu accente de toamnã târzie si primãvarã precoce, am  decis "sã schimb tactica". 

Lipsa de zãpadã si zilele fãrã soare, uscate si uneori cetoase m-au fãcut sã schimb titlul dupa cum se vede si sa abordez idei pentru astfel de momente.
 

Asadar, proiecte de vreme rea :

1. ABC - una din cele mai simple idei este de a fotografia (în interior sau la exterior) obiectele al cãrui nume încep cu una din literele alfabetului latin (A - afisaj, afis, afinatã (dacã o ai ! :), acvariu, ac, alimentator, abonament, abajur, etc. ; B - bancã, banchetã, bicicletã, barierã, balantã, barcã, etc. ). In acest tip de proiect existã mai multe moduri de abordare, functie de creativitatea fiecãruia si voi da trei exemple, pe care le consider de bazã :   
                                                                             blog FOTO-IDEEA
 - iti alegi un mediu in care vei fotografia (acasã, pe stradã, în naturã, etc) si cauti obiecte care încep cu o anumitã literã a alfabetului în mediul respectiv;
- iti alegi o literã a alfabetului si un traseu de parcurs si fotografiezi "în drumul tãu" lucrurile al cãrui nume începe cu litera aleasã. Poti sa-ti simplifici "munca" alegând 2(douã) - (A,B) sau 3(trei) litere (A,B,C), pentru aceeasi cautare !
- putin mai complexã este a treia abordare : iti alegi o litera a alfabetului, "la întâmplare" si apoi cauti sã fotografiezi obiecte care "seamãnã" cu litera respectivã.

Exemple -  Alphabet Photography Project! (Pinterest.com)
blog FOTO-IDEEA 2. O temã foarte interesantã pentru fotografiat, în ton cu vremea rea  despre  care vorbim este "Ploaia". Fotografiatul dupã, înainte sau în timpul ploii poate avea ca rezultat scene cu atmosferã dramaticã sau, de ce nu, cu atmosferã romanticã. Fulgerele, picãturile de apã, singulare pe o frunzã, sau în rafalã peste copaci, relexiile la tot pasul, jocurile de culori din bãlti, formatiunile noroase deosebite, de multe ori înspãimântãtoare sunt subiecte provocatoare,  atunci  când  te înduri sã scoti  nasul afarã pe o astfel de vreme. Fotografiatul în ploaie poate avea rezultate frumoase si neasteptate. Toate acestea sunt valabile si în cazul altor fenomene similare: ninsoare, lapovitã, zile cetoase, etc.

The Rain Project – Crouch End London - Will Pearson


   3. Un alt tip de proiect pe care îl poti realiza în interior si nu numai în zilele urâte este asa numitul "Food  Photo  Project".  Acest  tip de proiect este foarte bine prezentat pe Internet fiind de multe ori proiect de fotografie de produs. Exista site-uri specializate, tot felul de filme cu tips-uri si tutoriale, proceduri  de  fotografie "asortatã"  în  ceea  ce  priveste  potrivirea   culorilor si redarea corectã în fotografie; exemple de retete si modul în care poti surprinde în câteva imagini, "procesul tehnologic" de realizare al produsului alimentar.

     Nu voi insista, dar voi asocia acest tip de fotografie cu vremea urâtã, ca altenativã creativã de a te desfãta  simultan  cu  pasiunea  ta - fotografia - si  cu  aspectul,  mirosul  si de ce nu, gustul subiectului proiectului tãu fotografic.


Exemple aici :  12 Weekend Photo Projects You Can Do With FoodSi un curs pe Youtube despre "Food Photography"Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.