luni, 18 aprilie 2016

Trei citate, creativitatea și o invitație


Voi prezenta pentru început 3 citate ale unor oameni celebri cu privire la creativitate. Sunt citate care te fac să reduci viteza vieții tale tumultuoase, să te oprești și să vrei să gândești.

  1. "Creativitatea doar conectează lucrurile. Când întrebi oamenii creativi cum au făcut ceva, ei se simt puțin vinovați pentru că nu au făcut-o cu adevărat, ei doar au văzut ceva. Aceasta este evidentă pentru ei dupa un timp." – Steve Jobs
  2. "Alții au văzut ce este și au întrebat de ce? Eu am văzut ce ar putea fi și am întrebat de ce nu?" – Pablo Picasso
  3. "Dacă nu ești pregătit să greșești, nu vei veni niciodată cu ceva original." – Ken Robinson

Am redus viteza, m-am oprit și gândesc astfel:
  • întotdeauna cei cu idei, creativii sunt optimiști, într-o continuă căutare, de multe ori nemulțumiți dar obișnuiți cu eroarea.
  • este interesantă ideea că imaginația lucrează si anumite idei îți sunt revelate, atunci când ești pregătit să le primești
  • în fotografie, imitația poate să ajute la învățarea și antrenarea creativității (am mai spus-o !), important este să încerci să-i imiți pe maeștri nu pe "banali" (!)


Unii cred poate că imaginația și creativitatea sunt însușiri transmise genetic și ne naștem cu ele. Cu alte cuvinte le avem sau nu le avem. Și totuși cercetătorii au demonstrat că nu este chiar așa. Creativitatea este un lucru care se învață și se poate dezvolta. De fapt, fiecare persoană, fiecare fotograf este creativ în felul său. 
Avem ocazia să învățăm să fim creativi în cadrul unui eveniment care va avea loc la Iași.


Prin urmare, vâ invit cu mic cu mare la cea de-a 151 - a  întrevedere a CF Iași de pe lângã Casa de Cultură "Mihai Ursachi" din Parcul Copou.

Evenimentul va avea loc în sala "Diotima" a Casei de Cultură, marti 19 aprilie, de la ora 18,30. Cu acest prilej, veţi putea admira două expoziţii de fotografie, expuse în Galeria de artă "La Gard" (AN 2015) si în Galeria de artă "Labirint" (“în(Tineri)re”).


Sumarul întrevederii publice
  • Din fotografia contemporană rusă: „Dina Belenko și fotografia de natură statică”, prezentare de Adriana Tofănescu
  • „Compoziția geometrică în artele vizuale”, prezentare de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași


Moderator: Constantin Ciofu
Afis realizat de Florin Aioanei

Accesul în sală este gratuit și permis tuturor persoanelor pasionate de Fotografie.

Evenimentul pe pagina de web a Clubului Fotografilor Iasi
Pagina de Facebook a evenimentului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.