vineri, 15 aprilie 2016

Salonul International de Artã Fotograficã al României-editia XIX, la Iasi

Ieri 14 aprilie 2016 a avut loc la galeria cupola  BCU vernisajul expozitiei de fotografie cu lucrãrile premiate la Salonul Internațional de Artă Fotografică al României, ediția a XIX-a, care a avut loc anul trecut la Bucuresti. 




Expozitia este organizatã de cãtre Asociatia Artiștilor Fotografi din România, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Unversitară „Mihai Eminescu” Iasi si va fi expusã în perioada 14 aprilie – 14 mai 2016, în Galeriile Fundatiei Regale – Cupolă. 




Vernisajul expoziției a avut loc în prezența președintelui Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFRO) si AFIAP, Eugen Negrea.  Organizatorul evenimentului este fotograful Marius Romila, membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din România.  La vernisaj au participat si câtiva membri ai Clubului Fotografilor din Iasi, de pe lângã Casa de Culturã "Mihai Ursachi" din Parcul Copou.


As vrea sã punctez câteva locruri :
  • exte prima datã când are loc un astfel de eveniment al AAFRO la Iasi, iar meritele sunt ale organizatorului Marius Romilã, membru AAFRO
  • fotografiile expuse apartin unor fotografi strãini de pe toate meridianele (din China, Thailanda si Autralia pânã în Portugalia si Germania) si desigur o serie de fotografi români.
  • Existã doar 5(cinci) membri din Iasi în Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFRO) desi, dupã spusele presedintelui E. Negrea, în Iasi sunt cei mai multi fotografi de bunã calitate din România. 

Presedintele AAFRO - E. Negrea si organizatorul expozitiei M. Romila

 
O pãrere personalã: mi-au atras atentia, în mod deosebit lucrãrile fotografilor din China si din India, pe care le vedeti mai jos alãturi de alte cateva lucrari.

Li Gu - China

Kaushik Majumer - India

Tho Dao - Vietnam

Alexander Hochhaus - Germania

Marcel Eremia - România

























Jing Zhu - China


























Din diverse motive, care tin si de numãrul mic de membri în asociatia fotografilor români, activitatea pasionatilor de acest domeniu din Iasi pare uitatã de cãtre conducerea si ceilalti membri ai AAFRO, iar prezenta presedintelui Negrea, dar si evenimentul care a avut loc astãzi doreste sã reprezinte o dezmortire a relatiilor. Sã sperãm cã eforturile lui Marius Romilã nu au ca rezultat doar îndeplinirea unui vis personal, asa cum mãrturiseste în prezentarea evenimentului..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.