sâmbătă, 9 aprilie 2016

Profitã de limitele tale !

Spuneam într-o postare mai veche cã proiectele fotografice sunt, uneori, destinate campaniilor de sprijin a persoanelor cu nevoi speciale, alteori prin astfel de proiecte se pot dezvolta metode de tratament. Dar fotografia poate fi, la fel de bine, o pasiune sau o ocupatie pentru persoanele cu dizabilitãti.



Sunt cunoscute de-a lungul istoriei omenirii, personalitãti cu diverse probleme de sãnãtate, care si-au manifestat creativitatea si-au devenit renumite prin ceea ce au realizat. Exemple precum : Beethoven, Francisco Goya, Vincent van Gogh, Hemingway, Dostoievski si altii sunt foarte cunoscute.



Totul este ca persoana în cauzã  sã-si constientizeze limitãrile în raport cu realitatea. Si uneori, lucrurile pot evolua frumos. Si când esti dezavantajat de viatã poti fi un artist. In videoclipul de mai jos avem un astfel de exemplu.

"Acceptarea unui dezavantaj poate dezvolta creativitatea !" (Phil Hansen)



O versiune cu traducere în limba românã a aceleeasi prezentãri o gãsiti AICI

Au fost realizate echipamente foto-video construite special pentru persoanele cu disabilitãti (ca de exemplu)
In Marea Britanie existã o asociatie a fotografilor cu disabilitãti (The Disabled Photographers’ Society) . Membrii asociatiei sunt voluntari, în cea mai mare parte ei însisi persoane cu dizabilitãti. Organizatia este o sursã de informatii si oferã sprijin sub toate aspectele, persoanelor cu dizabilitãti, pasionate de fotografie.

In continuare am fãcut o listã scurtã cu proiecte despre sau realizate de persoane cu dizabilitãti.

In final trebuie sã spun cã am întâlnit persoane cu dizabilitãti diverse, care picteazã, fac fotografii sau filme frumoase si sunt oameni de echipã, colegi extraordinari, cu calitãti umane deosebite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.