miercuri, 11 ianuarie 2017

Este Ziua Artei Fotografice în România

Ziua de 11 ianuarie a fost declarată în 2010, Ziua Artei Fotografice în România și asta pentru că 11 ianuarie este ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României.

Anul acesta ziua a fost marcatã la Iaşi prin mai multe manifestãri. Una din acestea a fost seara de 10 ianuarie, organizatã de Clubul Fotografilor Iaşi si dedicatã unui proiect de nota 10, aşa cum îl numeam într-o postare anterioară.

În premieră, a fost lansat la Iaşi, în prezența realizatorilor, cel mai nou episod din cadrul proiectului “România sălbatică”. Iniţiatorii proiectului cu acest nume, dar si realizatorii serialului sunt Dan Dinu si Cosmin Dumitrache, doi oameni de ispravă, simpatici și altruiști, pe care i-am cunoscut mai bine, cu ocazia vizitei lor la Iaşi. Ultimul episod vizionat la Iași îl puteți vedea AICI

Puteţi vedea mai jos câteva imagini din timpul evenimentului, ce a avut loc la Casa de Culturã "Mihai Ursachi" din Parcul Copou.

Romania salbatica- Iasi-11ianuarie 2017 - blogul FOTO-IDEEA
Aspecte din sală

Romania salbatica- Iasi-11ianuarie 2017 - blogul FOTO-IDEEA
Cosmin Dumitrache și Dan Dinu

Romania salbatica- Iasi-11ianuarie 2017 - blogul FOTO-IDEEA
Aspecte din sală

Am spus in câteva rânduri pe parcursul ultimelor douã zile că, atunci când vizionezi episoadele finalizate pânã acum, in primul sezon din "Descoperă România sălbatică", poţi sa simţi din plin energia pozitiva pe care cei doi realizatori au pus-o în munca lor de concepţie si realizare. La oricare din episoade te-ai uita, trăieşti un sentiment dublu: îţi doreşti sa fii "acolo" în locurile pe care le vezi si, în acelaşi timp, sã pãstrezi în amintire imaginea (pe fotografie/film) acelor locuri. E drept că, din fotoliu, lucrurile par mult mai simple...

La invitaţia lui Gabriel Rotaru de la TVR Iaşi, producător al emisiunii "Buna dimineaţa Moldova" am participat la emisiunea din aceasta dimineaţa însoţindu-i pe cei doi realizatori ai serialului - România sălbatică.
Puteti vedea filmul emisiunii AICI.

La emisiunea - Bună dimineața Moldova- 11 ianuarie 2017

Lumină bună și inspirație tuturor celor pasionați de fotografie. La mulți ani dragi fotografi, artiști sau nu, profesioniști sau amatori, oriunde vă aflați !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.