sâmbătă, 7 ianuarie 2017

La început de an... știați că ?

1.
Mai jos se află o fotografie panoramică recentă a portului Sydney din Australia (<aici se află panorama mare).
Panorama portului Sydney - Autralia
Panorama portului Sydney - Autralia
Fotografia provine din arhiva Wikimedia Commons  şi îmi oferă ocazia să fac o remarcă. Există o serie de obiective turistice sau persoane care nu pot fi fotografiate în scopuri comerciale, datorită copyright-ului, . De exemplu Turnul Eiffel noaptea, Luvrul şi catedrala Notre Dame din Paris, dar şi hotelurile din Las Vegas, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sau Opera din Sydney, care poate fi văzută în partea stângă a panoramei. 

2.
Austriacul Joseph Puchberger a fost persoana care a primit primul brevet din istorie pentru o camerã panoramicã. Cererea sa de brevet de invenție a fost depusă în 1843. Camera de mână semirotundă avea o lungime focală de 8 inch și un unghi panoramic de 150 de grade.

Joseph Puchberger - camera panoramicã
Camera panoramică brevetată în 1843
 3.
Doi cercetãtori de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord au efectuat un studiu în care demonstrează că fotografia în care este surprinsă partea stângă a feței umane produce o impresie mult mai plăcută în comparație cu fotografia din partea dreaptă a feței! S-a ajuns la concluzia că acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că partea stângă a feţei păstrează o intensitate emoțională mai puternicã în comparație cu partea dreaptã!
Prin urmare, atenţie la fotografia de portret, la fotografia de nuntă şi la cea de modă.
Obrazul stâng la vedere şi s-auzim... cheeeeeese!

4.
Suprafața Lunii este cimitir pentru 12 camere Hasselbald. Acestea au fost duse pe suprafaţa satelitului natural al Pământului în timpul primei debarcãri a omului pe Lunã, în 1969. Deşi erau în stare de funcţionare, pentru a putea transporta înapoi pe Terra mostre de roci lunare, aceste camere au fost lăsate acolo pentru a compensa greutatea suplimentară.
Echipamente foto pe lună - blog FOTO-IDEEA
Echipamente foto pe lună !?
5.
Astăzi, la fiecare 2 minute se fac mai multe fotografii decât s-au realizat în tot secolul XIX.

6.
S-a constatat că tipul cel mai eficient de fotografie-portret pentru orice femeie este cea de "tipul MySpace". Pentru a face o fotografie "eficientã/convingãtoare" a unei femei, camera trebuie să fie plasatã deasupra capului, la un anumit unghi, doamna/domnişoara privind direct spre camerã. Acest lucru nu este valabil și pentru domni. Fotografiile bărbaţilor devin mai eficiente/serioase/convingătoare atunci când aceştia nu zâmbesc și  evitã să privească la camerã.

S-auzim numai de bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.