luni, 15 august 2016

Simplitate şi creativitate. Şi nu doar o simplã invitaţie.

Dupã cum spuneam într-o postare anterioarã una din regulile importante de compoziţie în fotografie este regula simplităţii. Fotografia nu trebuie să fie complicată, trebuie să aibă un subiect cât mai simplu şi clar, uşor de perceput de către privitor. Dacã vrei sã manipulezi prin fotografie o poţi face foarte uşor şi complici lucrurile, dar fotograful creator este onest şi îşi transmite mesajul simplu, elegant, direct.


Când compune un cadru, un fotograf creator trebuie sã se întrebe "ce pot elimina din imagine" şi nu "ce aş putea să adaug" sau ce îmi lipseşte!?

Şi reamintind aceste idei m-am gândit sã vã propun o "analizã" concretã. De ce fac asta şi ce presupune activitatea vedeți mai jos. Nu cunosc detalii, dar presimt cã vom avea câteva subiecte de "analizat" în urmãtoarele postãri. 

De fapt, în continuare, vã fac o invitaţie la vernisajele a douã evenimente fotografice organizate de Clubul Fotografilor Iaşi. Cele douã evenimente sunt:

1. Expoziţia de fotografie "Omul de pe urmă"
Perioada: 15 august 2016 – 3 septembrie 2016Expoziţia este realizatã cu prilejul Zilelor Eminescu Botoşani - Ipoteşti 2016 şi a Zilei Culturii Naţionale (15 ianuarie), de cãtre Florin Marius Aioanei şi Alexandru Pohață, membri ai Clubului Fotografilor Iaşi şi absolvenţi ai Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi. Autorii ne prezintã 30 de imagini în format 30X45, pe care le-au reunit în expoziţia "Omul de pe urmă". Fotografiile încearcã să surprindã ordinea în dezordine identificându-i pe oamenii singuri, fãrã nume, din mulţime.
------

2. Expoziţia de fotografie "De prin folder adunate"
Perioada: 15 august 2016 – 4 septembrie 2016Expoziţia cuprinde 51 de lucrări realizate în ultima perioadă în mai multe zone ale României. Autorul este Răzvan Șchiopu, pasionat de fotografie de mai bine de trei ani de zile.
Vã invit prin urmare la vernisajele celor douã expoziţii ce au loc marţi, 16 august 2016, ora 18:30 în Sala „Diotima” a Casei de Culturã "Mihai Ursachi" din Parcul Copou.

În mod sigur vom avea avea mai apoi subiecte... simple și elegante de "analizat".Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.