luni, 11 aprilie 2016

Invitație în alb și negru la o expoziție AN 2015 !

Poate v-ați întrebat de multe ori de ce preferă unii fotografiile în alb și negru. Argumentele sunt numeroase și mărturisesc, la rândul meu, că iubesc fotografia de acest tip. Cred că două treimi din fotografiile pe care le-am realizat, le-am gândit și mai apoi convertit în alb-negru. Consider că fotografia AN nu minte, reduce mesajul la esențe și impresionează. În același timp, cred că această comparație, alb-negru sau color, nu își are rostul și până la urmă, decizia este la latitudinea autorului fotografiei. Există o vorbă. Plăcerile nu se discută

La început de altfel, în vremurile fotografiei pe film, AN era cea mai simplă și uneori singura opțiune. Astãzi existã alternativa color, ba mai mult, color-digitală, iar pãrerile sunt împãrțite. Iatã câteva opinii ale unor fotografi români care au realizat proiecte fotografice  în AN.
  • "reduce fotografia la elementele sale vizuale esențiale, pune accent pe formă, textură și subiect" (Mirela Bichigeanu)
  • "o consider mai subtilă, mai fină și mai provocatoare" (Emilian Chirilă)
  • "îmi amintește de clasici... precum Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, de perfecţiunea artistică atinsă de aceştia" (Eli Driu)
  • "aduce mister, atmosferă, poveste și mult impact" (Mirela Momanu)
  • "fascinația pentru alb-negru vine din perioda clasicilor gen Ansel Adams și Henry Cartier-Bresson" (Dragoș Ioneanu)
  • "alb-negrul îl aleg când se întrunesc simultan două condiții: nevoia de simplificare...când culorile distrag atenția de la subiect" (Dorin Bofan) 
Sunt multe de spus, dar voi reveni la subiect într-o postare viitoare pe blogul FOTO-IDEEA.  

Pânã atunci, vă invit la expoziţia de fotografie  "AN 2015" a membrilor Clubului Fotografilor din Iași.
Detalii mai jos.
   






Expun:  Florin Aioanei, Marius Balan, Mihaela Burlacu, Constantin Ciobanu, Raluca Damian, Romică Horhotă, Larisa Maxim, Paul Păduariu, Ionuţ Rebegea, Adriana Tofănescu, Cristian Vidraşcu, Nicu Apostu, Claudiu Bîrliba, Dorian Butnaru, Constantin Ciofu, Vasile Iacob, Doru Nastas, Alexandru Pohaţă, Petronela Şerbănescu, Sorin Untu, Oana Zobu 

Clubul Fotografilor Iași, cu susținerea Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, organizează o nouă expoziție colectivă a membrilor clubului.

Ca în fiecare an, se păstrează tradiția și se organizează expoziția anuală retrospectivă, ce adună cele mai bune lucrări alb-negru ale membrilor clubului realizate în anul precedent. De această dată, fiecare dintre cei 21 de participanți a contribuit cu câte trei fotografii

Vernisaj: marţi, 12 aprilie 2016, ora 18:30, Sala “Diotima”

Perioadă: luni, 11 aprilie 2016 – sâmbătă, 30 aprilie 2016

Expoziţie organizată de Ionuţ Rebegea.
In continuare sunt câteva fotografii personale din propunerile mele pentru expozitiile colective organizate în cadrul CF Iasi, la care am participat.   











































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.