sâmbătă, 16 aprilie 2016

Fotografii cu miros de mâncare, Cupã și Revolution Day la Iași

V-ati gândit că ati putea mirosi un buchet de trandafiri într-o fotografie pe care ati făcut-o în grădina proprie sau să simțiți mirosul brazilor fotografiati în marginea pădurii la ultima excursie făcută pe Ceahlău.



Gânditi-vă că vedeti  o fotografie, care miroase diferit, în functie de subiectul fotografiat. Sună tentant.
Firma americană Homewood Press din Toledo, Ohio a realizat o astfel de hârtie cu mirosuri diferite. Mirosurile devin active în momentul în care se face tipărirea fotografiei.(noua caracteristică se numeste smell-o-prints !). Firma americană produce hârtie în peste 200 de varietăti de mirosuri.

Doritorii pot face comandă la firmă accesând datele de AICI.

Ce-ar fi  dacă o fotografie a unui produs culinar ar transmite privitorului si mirosul specific al preparatului fotografiat !? Sunã interesant, nu-i asa ?


FOTO-IDEEA: Pentru amatorii de fotografie de eveniment si pentru cei pasionati de Food Photography, iatã cã în perioada urmãtoare, în  orasul nostru vor avea loc mai multe evenimente cu specific gastronomic.


Live Cooking Show - Cupa Moldovei la Gastronomie

Chef Robert Rainfort
In zilele de 23 și 24 aprilie 2016 are loc la Iași Cupa Modovei în Gastronomie, în cadrul evenimentului Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. Evenimentul îi va aduna la un loc pe cei mai importanți  oameni din domeniul culinar din România. Invitatul special al acestei ediții este canadianul, Chef Robert Rainfort. autorul unei cunoscute cãrti în domeniu - "Born to Grill" si realizatorul unei emisiuni la fel de cunoscute peste ocean "License to Grill"

Cu aceastã ocazie, pe 23 aprilie 2016, în intervalul orar 12:00-16:00, va avea loc în Piața Unirii, Cupa Bloggerilor la Gastronomie, eveniment dedicat bloggerilor din Kooperativa 2.0  filiala localã, indiferent de nișă.
Bloggerii vor primi cutii cu ingrediente, urmând să conceapă pe loc o rețetă și să o gătească la ceaun, în aer liber. Voi reveni cu amãnunte si fotografii "cu miros", de la eveniment.



Food Revolution Day

Pe 20 mai, tot la Iasi va avea loc Food Revolution Day. Acesta este un eveniment prin care se sărbatoreste un proiect global unic de educatie si implicare condus de cunoscutul Jamie Oliver, adresat copiilor, adultilor, companiilor, scolilor, restaurantelor, scolilor de gatit, chefilor, nutritionistilor, doctorilor.

Food Revolution sustine o alimentatie bazatã pe alimente "corecte", fãrã aditivi, chimicale ori adjuvanti de orice fel. Prin acest proiect este sprijinită procurarea produselor alimentare locale si de sezon prin intermediul fermierilor locali si cresterea în conditii decente a animalelor.





Voi reveni cu detalii într-o postare viitoare




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.