miercuri, 3 mai 2017

La pas prin vechea cetate

Sighişoara - Turnul cu ceas- blogul FOTO-IDEEA
Sighişoara - Turnul cu ceas


Cetatea Sighişoara, supranumită şi “Perla Transilvaniei”, este considerată cel mai frumos şi mai bine păstrat ansamblu de arhitectură medievală din centrul şi sud-estul Europei. Sighişoara este  una dintre puţinele cetăţi medievale locuite în întreaga lume.

Sighişoara - stradã în cetate - blog FOTO-IDEEA
Sighişoara - stradã în cetate

Câteva elemente sunt de avut în vedere când călătoreşti prin cetate:

Construit în secolul al XIV-lea, Turnul cu ceas este una din atracţiile cetăţii medievale. Balconul turnului, aflat la o înălţime de 30 de metri, oferă o imagine panoramică superbă a oraşului, iar spectacolul păpuşilor la ora exactă este aşteptat, uneori, de multe sute de ochi şi urechi.

Sighişoara - Turnul cu ceas - balconul - blog FOT-IDEEA
Cetatea Sighişoara - Turnul cu ceas - balconul


În apropierea turnului se afla celebra Casa Vlad Dracul, acum transformată într-un restaurant. În această clădire, aparţinând corpului de pază al cetăţii, a locuit în perioada 1431-1436, până să devină domnitor al Valahiei, Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Bătrân şi tatăl lui Vlad Ţepeş.

Sighişoara - Casa unde a locuit Vlad Dracul - blog FOTO-IDEEA
Cetatea Sighişoara - Casa unde a locuit Vlad Dracul

Sighişoara - curte interioarã - blog FOTO-IDEEA
Cetatea Sighişoara - curte interioarã


La ieşirea din cetate  se afla Turnul Cositorarilor care are o înălţime de 25 de metri şi un aspect deosebit. Baza este dreptunghiulară, cu un trunchi pentagonal, peste care se înaltă, sprijinit pe console, un etaj lărgit, de forma ortogonala. Deasupra acestuia se ridică un acoperiş hexagonal.

Sighişoara - Turnul cositorarilor - blog FOTO-IDEEA
Cetatea Sighişoara - Turnul Cositorarilor


Nu departe se află Casa Barocã.  Clădirea datează din secolul al XVIII-lea şi este situată  în apropierea Turnului Cositorarilor este monument istoric şi are o importanţă valoare arhitecturală. Are pereţi groşi, trapezoidali şi tavanul în formă de arcade.

Sighişoara - Casa Barocã - blog FOTO-IDEEA
Cetatea Sighişoara - Casa Barocã

Sighişoara - suveniruri -blog FOTO-IDEEA
Sighişoara - suveniruri

Sighişoara este un loc frumos pe care să-l vizitezi vara şi să-l fotografiezi. Dimineaţa când fluxul de vizitatori este mai scăzut oportunităţile pentru fotografiat sunt mai numeroase, dar trebuie acordată atenţie luminii care pătrunde mai greu pe străduţele înguste. Dacă te documentezi bine şi eşti atent fotografiatul în cetate este o provocare dar îţi poate oferi şi o recompensă pe măsură. E o ocazie bunã sã încerci noi puncte de staţie, noi unghiuri, noi subiecte.

Sighişoara - vedere spre oraşul de jos - blog FOTO-IDEEA
Sighişoara - vedere spre oraşul de jos

Sighişoara - Biserica Sf. Treime în oraşul de jos (vedere din cetate) - blog FOTo-IDEEA
Sighişoara - Biserica Sf. Treime în oraşul de jos (vedere din cetate)

Să auzim numai de bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.