sâmbătă, 21 martie 2020

Eşti acasă? Hai la ZOO!

Spun că e cazul să mai lăsăm FB-ul şi Twitter-ul şi TV-ul cu ştirile lor adevărate, alarmiste sau “fake”. Ştergem totul cu buretele, ne liniştim şi pentru o zi plecăm în lume sau mai bine zis, plecăm să întâlnim o altă lume: lumea animalelor.
Am făcut o cercetare şi am identificat grădini zoologice din întreaga lume, care transmit imagini pe net, prin live webcam. Am petrecut o zi întreagă căutând cele mai interesante locaţii, pe toate continentele. Şi pornim la drum. Am făcut fotografii sau mici filmuleţe în unele din cele mai interesante locaţii.Îţi trebuie răbdare pentru că unele poziţii ale cam-urilor îţi pot da imagini “inerte” toată ziua. Dar am găsit unele surprinzătoare. Şi poţi chiar să ajungi să te priveşti ochi-în-ochi cu o girafă sau un muflon curios. Poţi să încerci un proiect foto cu capturi sau un eseu  multimedia. Hai să ne antrenăm, să învăţăm să fim creative. Spuneam cu câteva postări în urma :  “creativitatea apare atunci când eşti supus constrângerilor şi nu atunci când ai opţiuni şi resurse nelimitate. Constrângerile ne oferă un punct de plecare și câteva elemente de construcție cu care trebuie să ne descurcăm - o problemă de rezolvat, o învârtire inovatoare care trebuie dezvăluită sau o persoană care să fie pe plac.
Criza actuală de Corona este o stare în care eşti supus constrângerilor. Hai să ne relaxăm şi să fim creativi.Aveţi grijă că anumite camere live funcţionează doar în timpul zilei, pe perioade mai lungi sau mai scurte. Unele se încarcă mai greu şi ai nevoie de o conexiune Internet bună
Deci iată o primă listă de Grădini zoologice din Marea Britanie şi Statele Unite:
   
  •     Grădina zoologică Marwell (Marea Britanie) – LIVE  

  •     Grădina zoologică din Dublin (Irlanda) – LIVE 


  •     Grădina zoologică din San Diego (SUA) – LIVE  


  •     Grădina zoologică din Houston (SUA) – LIVE    •     Living Coast Wild Planet (Marea Britanie) – LIVE 
  •     Grădina zoologică Paignton (Marea Britanie) – LIVE   •     Grădina zoologică Reid Park (SUA) – LIVE  

  •     Grădina zoologică din Kansas (SUA) – LIVE 

Am mai găsit şi alte Livecam-uri interesante :
  

Fotografiile le-am realizat într-o zi ploioasã de mai în Microrezervaţia de pe lângã Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Desigur există multe alte camere web prin Grădinile zoologice din întreaga lume şi te invit să incluzi un link către LIVECAM în subsolul acestei postări, în cazul în care ştii unul.. Aş prefera să fie către Grădinile zoo şi nu către diverse “domnişoare la lucru”.
Mulţumesc anticipat, să fim sănătoşi şi s-auzim numai de bine!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.